نحوه تبدیل پاسیو به فضایی دلنشین و کاربردی در خانه
پاسیو جای مناسبی برای نزدیک تر شدن به طبیعت و فراهم کردن بستر ورود نور طبیعی به خانه است. علاوه بر نورپردازی آپارتمان، از پاسیو در خانه های حیاط دار و یک طبقه نیز استفاده میشود. پاسیو کلمه ای فرانسوی (patio) یا نورخان به حیاط خلوتِ دارای سقف نورگذر یا سقف باز و شیشه ای گفته می شود. پاسیو فضایی کاربردی برای ایرانیان است که بیشتر افراد از آن تنها استفاده ی کاربردی دارند و به جنبه ی تزئینی آن بی توجه اند. پاسیو در بیرون از خانه و چسبیده به ساختمان ساخته می شود. زندگی آپارتمانی امروزه باعث شده پاسیو، روف گاردن، حیاط خلوت، بالکن و تراس گاردن، محوطه هایی برای تعویض حس و حال و نفس تازه کردن انسان ها باشند.
پاسیو چیست؟
پاسیو فضایی است که معمولاً برای غذاخوری، پرورش گیاه و سرگرمی استفاده می شود که به یکی از سالن ها یا اتاق های خانه متصل است. به طور کلی، اگر بخواهیم در مورد پاسیو کمی دقیق تر و اختصاصی تر صحبت کنیم، می گوییم پاسیو به حیاط خلوت مسقف داخل خانه، گفته می شود. در واقع حیاط خلوت، به فضاهای غیر مسقف و کوچک بیرون از ساختمان برای روشنایی و تهویه هوای داخل خانه اطلاق می شود و به همان فضا در داخل خانه که برای تهویه هوا و روشنایی استفاده می شود پاسیو می گویند. حال باید بدانیم که چگونه پاسیو را به یک مکان زیبا و کاربردی تبدیل کنیم.
برای تبدیل پاسیو به فضایی دلنشین و کاربردی، باید بدانیم که چه انتخاب هایی داشته باشیم.
متریال مناسب برای پاسیو
از آنجایی که پاسیو فضایی برای نوردهی به خانه و ... است، در صورتی که آن را با آجر و بتن می سازید، بهتر است از پنجره های سرتاسری یا بزرگ استفاده کنید تا نورگیری به نحو احسن انجام شود.
کفپوش مناسب برای پاسیو
- کفپوش سنگ مرمر
- کفپوش بتن
- کفپوش سرامیکی
- پارکت
- سنگ ریزه
- چمن مصنوعی
دیوارپوش مناسب برای پاسیو
پوشش دیوارهای پاسیو در تبدیل این فضا به یک مکان دلپذیر، تأثیر بسزایی دارد. در این راستا می توان از سبک ها و مدل ها و متریال های مختلفی با توجه به سلیقه و دکوراسیون کلی محیط استفاده کرد.
- متریال نوین اس پی ال SPL
- متریال مارمونایت
- پنل چوبی مشبک
- پنل فلزی
- دیوار سبز
- استند های گلدان برای چسباندن به دیوار
- دیوارپوش سنگی
- دیوارپوش شیشه ای
- پارتیشن
مبلمان مناسب
قرار دادن یک سرویس مبل راحتی یا میز غذاخوری با کیفیت و قیمت معمولی، همانند مبلمان حصیری، در پاسیو جای خوبی برای نشستن و گپ و گفت کردن و عصرانه خوردن به نظر می رسد.
دیوار سبز و فلاورباکس
- دیوار سبز: میتوانید بر روی یکی از دیوارهای پاسیو، گیاهان سبز و خودرو پرورش دهید. اجرای دیوار سبز در پاسیوی خانگی، فضایی با حس و حال متفاوت ایجاد خواهد کرد. در قسمتی از پاسیو می توانید دیواری پوشیده از گلهای رونده یا پیچک داشته باشید. این گیاهان به بهترین شکل رشد میکنند و محیط را دوست داشتنی و جذاب می کنند.
- فلاورباکس: جعبه ی گل یا فلاورباکس، جایگزین مناسب و مدرن به جای باغچه است و از آن میتوان برای طراحی و دیزاین محوطه های مختلف مانند حیاط، تراس، پاسیو و... نیز استفاده کرد. به همین دلیل اخیراً در دکوراسیون داخلی به یکی از عناصر محبوب در طراحی دکور تبدیل شده که در طراحی نما و زیباسازی محیط کاربرد دارد.
مزایای پاسیو(PATIO)
لازم است در مورد مزیتهای پاسیو بیشتر بدانید. چرا که با دانستن آن در طراحی این محیط دقت بیشتری خواهید داشت:
شما با طراحی پاسیو (Patio) در واقع یک گلخانه یا عصرانه خوری کوچک را مطابق سلیقه خود در اختیار خواهید داشت. میتوانید در پاسیو گیاهانی را که دوست دارید، در جعبهها و گلدانهای متنوع (Flower box) کشت کنید و پاسیو (Patio) را به یک گلخانه کوچک و دوست داشتنی تبدیل کنید.
پاسیو (Patio) یک فضای آرام و دنج و سرسبز را دراختیار شما قرار میدهد تا هر زمان از شلوغی کلافه و خسته شدید، بتوانید با خوردن یک وعده غذایی یا چای و قهوه در پاسیو، خستگی خود را رفع کنید.
از آنجایی که پاسیو در قسمت خاص و روشنی از ساختمان بنا می شود بنابراین نور طبیعی خوبی را به محیط شما خواهد داد. میتوانید فلاورباکس ها یا صندوق های چوبی کوچکی را در آن قرار داده و سبزیجات مورد علاقه و نیاز خود را در آن بکارید و پاسیو را به یک باغچه کوچکی تبدیل کنید که حداقل نیاز خوراکی خانواده را در آن تأمین کنید.
نتیجه گیری
پاسیو اساساً یک فضای تأمین نور برای محیط داخل خانه است که امکان افزایش روشنایی و نورگیری فضاهای داخلی خانه را فراهم می کند. البته از پاسیو برای زیباتر سازی خانه نیز استفاده می شود و کاربردهای زیادی مخصوصاً برای ایرانیان دارد. اگرچه ظاهر اصطلاح پاسیو ممکن است شبیه به سبک های معماری غربی باشد، اما در معماری ایرانی اصیل، از گذشته تا به امروز دیده می شود.