Image

کابینت و صفحه کابینت آشپزخانه ام دی اف (MDF)

کابینت ام‌دی‌اف (Medium Density Fiberboard) یکی از محبوب‌ترین و پرکاربردترین انواع کابینت‌ها است. MDF در واقع نوعی چوب مصنوعی و اقتصادی برای استفاده در دکوراسیون داخلی است. ام‌دی‌اف و صفحه کابینت آن از ترکیب فیبر با الوار چوب و رزین، با فشار بالا پرس و تولید می‌شود و این فرآیند باعث ایجاد صفحه‌ای با تراکم متوسط و یکنواخت می‌شود.

 در ادامه به مشخصات، مزایا و معایب کابینت MDF و نکات مهم در انتخاب و نگهداری آن می‌پردازیم.

صفحه کابینت MDF چیست؟

صفحه کابینت ام دی اف MDF در آشپزخانه

به صفحات صاف و یکپارچه‌ای که به روی سطح کابینت قرار می‌گیرند صفحه کابینت گفته می‌شود. برخی از این مدل صفحه کابینت MDF طرح سنگ بوده و در سال‌های اخیر با استقبال مشتریان مواجه شده‌اند. اگر دربارۀ این صفحات اطلاعاتی ندارید، مطالعه ادامه مطلب را از دست ندهید.

انواع صفحه کابینت ام دی اف (MDF)

انواع صفحه کابینت ام دی اف MDF

شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که انواع صفحه کابینت چیست، تنوع رویه بر اساس جنس و متریال چگونه است و یا اصلا تنوع در بازار به چه شکل است؟ هر جنس چه مزایا و معایبی دارد و سوالاتی از این دست. چوب علارغم زیبایی، طبیعی و سازگار بودن با محیط زیست دارای محدودیت های نیز میباشد.از این موارد میتوان به محدودیت در سایز، محدود بودن منابع چوب و درختان، نیاز به مراقبت از چوب، عدم مقاومت در مقابل حشرات، تغییر اندازه در فصول مختلف، سختی اجرا و .... اشاره کرد.به دلایل بالا صنعت چوب متریال جدیدی را معرفی نمود که در عین زیبایی محدودیت های چوب طبیعی را نداشت و امکان بسیاری را در اختیار دکوراتور ها و معماران قرار میداد.ام دی اف به عنوان جایگزین چوب طبیعی پرمصرف ترین گزینه به عنوان صفحه کابینت میباشد که امکان ساخت در ابعاد و ضخامت های مختلف، سبکی وزن، امکان استفاده از روکش های متنوع با مزایای متفاوت، راحتی ساخت، قیمت مناسبتر را در اختیار مصرف کننده قرار میدهد و همین موضوع باعث شده صفحه کابینت ام دی اف بسیار محبوب باشد.

صفحه کابینت ام دی اف ساده

این نوع ام دی اف که در واقع رایج ترین و متداول ترین و ارزانترین نوع MDF در بازار میباشد و عمده حجم صفحه کابینت تولیدی با استفاده از این نوع میباشد.نکات مهم و تاثیرگذار در کیفیت این نوع MDF دانسیته ( برای کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید )، نوع چوب مورد استفاده، دقت پروسه تولید به منظور نداشتن پرز در سطح رویی ام دی اف، میزان فرمالدئید است.

صفحات کابینت ام دی اف ضد رطوبت

این نوع ام دی اف از نظر مشخصات فنی، قابلیت ابزار خوری، پروسه تولید و ... کاملا مشابه ام دی اف معمولی میباشد ولی در پروسه تولیداز نوعی رزین آبگریز به منظور مقاومت بیشتر در مقابل رطوبت استفاده میشود. صفحه کابینت تولیدی با این نوع ام دی اف مناسب برای محیط های است که رطوبت در آنها بیشتر است و نیاز به مقاومت پنل ها در مقابل رطوبت است.شایان ذکر است که این نوع MDF ضد آب نیست و همچنان دچار تغییر فرم در  اثر خیس شدن میشود و صرفا نسبت به ام دی اف معمولی از مقاومت بیشتری در مقابل رطوبت برخوردار است.

صفحات کابینت ام دی اف با مغزی ضد آتش

این نوع ام دی اف نسبت به دو نوع قبلی در مقابل آتش مقاوم تر است و در پروسه تولید آن مواد ضد حریق با خرده چوب ترکیب میشود. از  مزیت های آن این است که دیرتر آتش میگیرد و ضریب پخش آتش پایینتری دارد همچنین میزان دود و آلایندگی و مواد سمی کمتری در حین سوختن ایجاد میکند.صفحه کابینت تولیدی با این نوع ام دی اف مناسب فضاهایی است که نیاز به استاندارد های بالای ضد حریق دارد.زمانی که وارد مبحث صفحه کابینت ام دی اف میشویم، اولویت و دلیل پرمصرف بودن این محصول قیمت بسیار مناسب آن میباشد. به دلیل مسایل اقتصادی و قیمتی صفحه کابینت ام دی اف ضد آب و آتش به صورت انبوه و روتین در بازار ایران یافت نمیشود چراکه توان تولید آنها در داخل وجود ندارد و از سویی نمونه های وارداتی قیمت بالایی دارند.

کابینت آشپزخانه ام دی اف (MDF)

کابینت‌های MDF معمولاً با روکش‌های مختلفی مانند لمینت، PVC و چوب طبیعی پوشش داده می‌شوند. به دلیل تنوع رنگی بسیار زیادی که در همه‌ی این روکش‌ها وجود دارد، به‌سادگی می‌توانید رنگ کابینت‌های خود را انتخاب کنید.

مزایای کابینت و صفحه کابینت ام دی اف (MDF)

  • قیمت مناسب:
    یکی از بزرگ‌ترین مزایای کابینت‌های MDF قیمت مناسب آن‌ها در مقایسه با کابینت‌های چوبی، ممبران، انزو و دیگر مواد است. قیمت پایین کابینت ام‌دی‌اف به دلیل مواد تشکیل‌دهنده آن است. هرچه مغز ام‌دی‌اف سبک‌تر و کم‌تراکم‌تر باشد، به همان اندازه قیمتش پایین خواهد آمد.
  • زیبایی ظاهری:
    کابینت‌های ام‌دی‌اف با وجود قیمت مناسب، زیبایی ظاهری قابل قبولی دارند. این کابینت‌ها با روکش‌هایی متنوع از جمله روکش چوب طبیعی، لمینت، PVC و ملامینه قابل عرضه هستند. امکان طراحی کابینت ام‌دی‌اف متناسب با فضای آشپزخانه نیز وجود دارد.
  • پایداری و مقاومت نسبتاً بالا:
    کابینت‌های ام‌دی‌اف نسبت به نئوپان و ملامینه مقاومت و پایداری بیشتری دارند و در برابر ضربه و خط و خش کمتر آسیب می‌بینند.
  • نظافت آسان:
    به دلیل سطح صاف و نوع روکش‌، نگهداری صفحه کابینت‌های ام‌دی‌اف و تمیز کردن آن‌ها آسان است. این ویژگی بهداشتی بودن و نگهداری آسان آن را ضمانت می‌کند.
  • تنوع طرح و رنگ:
    خوشبختانه می‌توان انواع صفحه کابینت ام دی اف را در طرح و رنگ متنوع سفارش داد. یکی از موارد دلخواه افراد صفحه کابینت MDF طرح سنگ است. اگر شما طرح خاص مدنظر دارید، امکان ثبت سفارش با آن طرح نیز وجود داد. بهتر است طرح و رنگ صفحه کابینت را با سایر آیتم‌های موجود در دکوراسیون خانه خود هماهنگ کنید.

معایب کابینت و صفحه کابینت ام دی اف (MDF)

معایب صفحه کابینت ام دی اف MDF

  • مقاومت پایین در برابر رطوبت:
    بزرگ‌ترین عیب کابینت‌های ام‌دی‌اف شاید همین باشد. این ورق‌ها، همان‌طور که گفتیم، از الوار چوب ساخته شده‌اند و چوب هم در تماس با آب، آسیب می‌بیند و شکل اولیه‌اش را از دست می‌دهد. فیبر و الوار در تماس با آب ورم می‌کنند، تغییر رنگ داده و به‌مرور می‌پوسند.
    هرچقدر هم که روکش کابینت‌ها ضد آب و مقاوم باشد، آب از درزها به چوب زیرین نفوذ می‌کند و آن را خراب می‌کند. اگر در مناطق شرجی زندگی می‌کنید و یا اگر فردی وسواسی هستید و مدام کابینت‌ها و قسمت‌های مختلف آشپزخانه را می‌شویید، بهتر است از این نوع کابینت استفاده نکنید! درزها و قسمت‌هایی که به‌طور اجتناب‌ناپذیری با آب در تماس هستند را با چسب آلومینیومی عایق کنید. زیرا در صورت آسیب دیدن روکش، باز بودن درز اتصال کابینت، رطوبت به مغزی متریال نفوذ می‌کند و لبه‌های کابینت سریعاً متورم و خراب می‌شود.
  • مغزی نرم و خلل و فرج‌دار:
    نرم و ابزار پذیر بودن بافت ام‌دی‌اف یک مزیت دارد و چند ایراد، مزیت آن باعث می‌شود وزن آن سبک و ابزارزنی آن راحت‌تر باشد.
    با این حال، نرمی بافت ام‌دی‌اف باعث لق شدن پیچ‌ها و بست‌ها پس از چندین بار باز و بسته شدن درب‌های کابینت می‌شود. همچنین به دلیل فشرده نبودن مغزی و داشتن خلل و فرج فراوان، رطوبت را کامل جذب کرده و تغییر ظاهر می‌دهد.
  • مقاومت کم در برابر حرارت:
    این متریال علاوه بر مقاومت نداشتن در برابر رطوبت، نسبت به گرما هم سریعاً واکنش نشان می‌دهد. در صورت قرار گرفتن در برابر حرارت (حتی غیرمستقیم) پوسته‌پوسته می‌شوند، رنگشان می‌رود و یا روکششان می‌سوزد.

بررسی قیمت صفحه کابینت ام دی اف

صفحه کابینت ام دی اف در نمای آشپزخانه

اکثر افراد در زمان خرید صفحه کابینت صرفاً به قیمت آن توجه دارند. باید بگوییم که قیمت صفحه کابینت ام دی اف ثابت نبوده و ممکن است بر اثر نوسانات موجود در بازار افزایش یا کاهش قیمت داشته باشد. از طرفی این قیمت با در نظر گرفتن فاکتورهای متعددی تعیین می‌شود. مثلاً متریال موجود در صفحه‌های کابینت ام دی اف، ابعاد و اندازه، ضخامت صفحه، تولید کننده و برند محصول از جمله فاکتورهای تاثیرگذار بر قیمت آن محسوب می‌شوند. شما عزیزان می‌توانید بر اساس نیاز و بودجه‌ای که در اختیار دارید، بهترین گزینه ممکن را انتخاب کنید. اگر جزء افراد علاقه‌مند به صفحه کابینت MDF  طرح سنگ هستید توصیه می‌کنیم دربارۀ خرید صفحه کابینت مارمونایت،کورین و کوارتز نیز فکر کنید؛ زیرا این ها صفحات سنگ مصنوعی هستند که کیفیت جنسشان بسیار بلاتر و بهتر از MDF است و به صورت طرح سنگ نیز موجود بوده و قیمت و کیفیت مناسبی دارند.

نکات مهم و باید و نبایدها در انتخاب و نگهداری کابینت ام دی اف (MDF)

  • انتخاب MDF با کیفیت:
    از برندهای معتبر و با کیفیت استفاده کنید تا از دوام و مقاومت خوبی برخوردار باشد.
  • استفاده از صفحه کابینت مناسب:
    برای افزایش مقاومت به رطوبت، حرارت و ضربه، از صفحه کابینت‌های سنگ مصنوعی استفاده کنید.
  • مراقبات روزانه:
    لکه‌ها و رطوبت را بلافاصله پاک کنید، از قرار دادن اشیاء خیلی سنگین یا تیز بر روی آن خودداری کنید و از تخته برش و زیرقابلمه‌ای استفاده کنید. لبه‌ها و اتصالات کابینت را هر از گاهی بررسی کنید و در صورت نیاز، تعمیرات لازم را انجام دهید تا از گسترش آسیب‌ها جلوگیری شود.
  • اجتناب از نصب در محیط‌های بسیار مرطوب:
    از نصب MDF در محیط‌هایی که دائماً در معرض رطوبت شدید هستند، مانند حمام‌، سرویس بهداشتی یا آشپزخانه‌های صنعتی و… خودداری کنید.
  • استفاده از پاک‌کننده‌های ملایم:
    از مواد شوینده ملایم و غیر ساینده برای تمیز کردن کابینت و صفحه کابینت MDF استفاده کنید. مواد شیمیایی قوی قطعاً به روکش درب کابینت آسیب می‌رسانند.
  • انتخاب رنگ‌های روشن:
    رنگ‌های روشن ممکن است لکه‌ها و خراش‌های سطحی را کمتر نشان دهند و از لحاظ زیبایی‌شناختی نیز جذابیت بیشتری داشته باشند.

برای این‌که MDF متورم نشود و رطوبت نگیرد چه‌کار باید کرد؟

نمای کابینت ام دی اف در آشپزخانه

برای خود ام‌دی‌اف نمی‌توانید کاری کنید زیرا ماهیت محصول همین است، اما می‌توانید به جای صفحه کابینت ام‌دی‌اف از متریال‌های متفاوتی مانند SPL، مارمونایت، کورین و کوارتز استفاده کنید. ورق‌های SPL ضد آب هستند و مقاومت 100% در برابر رطوبت دارند. توصیه می‌کنیم که برای صفحه‌ی روی کابینت مخصوصاً اطراف سینک از ورق SPL استفاده کنید.

نتیجه‌گیری

کابینت ام دی اف طرح سنگ در کنار گاز رومیزی در آشپزخانه

کابینت‌ ام‌دی‌اف با مزایایی همچون قیمت مناسب، زیبایی ظاهری، سهولت در ابزار زنی و قابلیت تمیز شدن آسان یکی از گزینه‌های محبوب برای آشپزخانه است. بار سنگین، رطوبت و حرارت، از جمله عوامل محیطی تأثیرگذار در کاهش طول عمر کابینت‌های MDF هستند. باید از ابتدای نصب و شروع استفاده به شرایط نگهداری آن‌ها توجه شود.
توصیه می‌کنیم موارد و فاکتورهای زیر را در نظر داشته باشید تا محصولات باکیفیتی خریداری کنید.

  • ضمن توجه به قیمت کابینت ام دی اف توصیه می‌کنیم مدل دلخواه خود را انتخاب کرده و متناسب با متراژ آشپزخانه خود اقدام به‌ خرید کنید؛
  • جنس، طرح و رنگ، هارمونی رنگ کابینت با سایر المان‌های آشپزخانه از موارد حائز اهمیت بوده و نباید نادیده گرفته شود؛
  • قبل از خرید با چندین نفر سازنده و نصاب کابینت مشورت کرده و به سراغ مراکز فروش شناخته‌شده بروید؛
  • از برندهای معتبر و محبوب کابینت ام دی اف خریده و برای خرید صفحه کابینت نیز به ابعاد و اندازه دقیق دقت لازم را داشته باشید؛
  • به سراغ مدل و طرح‌های ترند و مطابق مد روز بروید تا فضای آشپزخانه شما مدرن باشد.
کلیه حقوق مادی و معنوی برای مجموعه افراش پلاس محفوظ می‌باشد
  • Instagram
  • Whatsapp
  • تماس با ما

facebook instagram pinterest youtube telegram whatsapp aparat

کلیه حقوق مادی و معنوی برای مجموعه افراش پلاس محفوظ می‌باشد