سبک دکوراسیون مینیمال چیست و چه ویژگیهایی دارد؟
اگر جستوجوی مختصری دربارۀ چیدمان دکوراسیون و طراحی آن داشته باشید حتماً سبک دکوراسیون مینیمال برایتان نامآشنا است. باید بگوییم که سادهترین تعریف برای مینیمالیسم، سادهگرایی است و در این سبک از طرحهای قدیمی و کلاسیک خبری نیست. اگر دلتان میخواهد دکوراسیونی لوکس و امروزی داشته باشید، توصیه میکنیم تا پایان این مطلب همراه ما باشید.
بررسی تاریخچه سبک مینیمال
سبک و دکوراسیون مینیمال به قرن بیستم میلادی برمیگردد و میتوان گفت این سبک پاسخی در برابر سبک و معماری پرزرقوبرق گذشته بوده است. در ابتدای کار مینیمالیسم صرفاً برای معماری و فضای خارجی خانهها اجرا میشود و سپس در مدت کوتاهی پای این سبک به نحوۀ چیدمان لوازم منزل و دکوراسیون داخلی نیز باز شد. جالب است بدانید که شعار سبک مینیمال عبارت «کمترین، بیشترین است» بود. حال اگر بخواهیم به بیان سادهتر این شعار را شرح بدهیم میتوان به این جمله اشاره کرد که سادگی بهاندازه کافی زیباست.
این سبک از معماری و چیدمان منزل صرفاً در کشورهای اروپایی با استقبال مواجه نشد و در سایر اقلیم مانند ژاپن و اروپای شمالی نیز موردتوجه قرار گرفت. امروزه نیز افراد زیادی هستند که به این سبک علاقه دارند. اگر جزء افرادی هستید که میپرسند «چگونه سبک مینیمال را در منزلمان اجرا کنیم؟» باید بگوییم که لازم است در ابتدا دربارۀ ویژگیهای این سبک بدانید.
بررسی ویژگیهای سبک دکوراسیون مینیمال
همانطور که اشاره کردیم سبک دکوراسیون مینیمال را باتوجهبه مشخصههای خاصی که دارد میشناسند و این مشخصات و ویژگیها به شرح زیر است:
استفاده از خطوط صاف و تمیز
میدانیم که سبک دکوراسیون مینیمال بر پایه سادهگرایی و بهدور از تجمل استوار است. در این سبک استفاده از خطوط صاف و تمیز رواج دارد. بهعنوانمثال خطوط کج، مورب، شکسته و ناصاف کمتر به چشم میخورند و حتی لوازم تزیین و دکور محیط نیز از این قاعده مستثنی نیستند.
سادگی دکوراسیون داخلی
در سبک و دکوراسیون مینیمال باید سعی بر این مسئله باشد که آیتمهای موجود در فضای خانه به حداقل ممکن برسند. مثلاً اگر دلتان میخواهد سبک مینیمال را در خانه خود اجرا کنید، بهتر است دمدستیترین لوازم را که فاقد کاربرد هستند، حذف کنید. هر وسیلهای که یادآور ایام گذشته بوده و تداعیگر سبک کلاسیک است کنار بگذارید.
از فضاهای خالی نهراسید.
در سالهای گذشته داشتن سالنهای پذیرایی مملو از لوازم دکوری و ارزشمند نشان از شکوه و تجمل بود. باید بگوییم که در دنیای مدرن که سبک مینیمال جای خود را ثابت نگه داشته این سبک دیگر چندان جذابیتی ندارد و هرچه فضاهای خالی در سالنهای پذیرایی، اتاقها و حتی آشپزخانه منزلتان بیشتر باشد نظم و زیبایی محیط نیز بیشتر میشود. این نکته علاوه بر اینکه جنبه منفی ندارد، مثبت نیز تلقی شده و دکور منزل شما را خاص و منحصربهفرد میکند.
داشتن تقارن در عناصر دکور
ممکن است سبک مینیمال را با یک فضای خالی از وسیله اشتباه بگیرید. باید بگوییم که اینطور نیست و در سبک و دکوراسیون مینیمال تنها محدودیت در آیتم لوازم منزل وجود دارد. از طرفی داشتن تقارن در عناصر دکور، حرف اول را میزند. شما عزیزان میتوانید با استفاده از لوازم تزیینی مشابه لوستر، آینه، فرش، مبلمان و... تقارن ویژهای ایجاد کرده و جذابیت سبک مینیمال را دوچندان کنید.
فرش و قالی در دکوراسیون مینیمال
اگر به طرحهای سنتی فرش علاقه دارید باید بگوییم که متأسفانه امکان استفاده از این مدلها در سبک مینیمالیسم وجود ندارد. باید به سراغ فرش، قالی و موکتهایی بروید که الگویی ساده داشته و ترجیحاً بدون الگو باشند. مناسبترین ترکیب رنگ فرش برای دکوراسیون به سبک مینیمال نیز تلفیق رنگهای تیره و روشن خنثی است. دقت داشته باشید که این ترکیب رنگ باید با رنگ سایر المانهای دکور هارمونی داشته باشند.
دکورسازی در سبک مینیمالیسم
اگر از آیتمهایی مانند گیاهان، تابلوهای نقاشی مدرن و امروزی، چاپهای گرافیکی، رزینکاری، شمعها و ... استفاده کنید، قادر به ساخت دکورهایی خاص در سبک مینیمال خواهید بود. همانطور که قبلاً اشاره کردیم رعایت اعتدال در این سبک حرف اول را میزند و باید تمرکز شما بر سادگی محیط باشد.
مشخصات کابینتها و کف بنا در سبک مینیمال
باتوجهبه سادهنگری ویژه در سبک مینیمال ترکیب رنگ کابینتهای آشپزخانه، فاصله بین کابینتها و صفحه کابینت نیز باید با این سبک سازگار بوده و رنگی خنثی و بدون طرح داشته باشند. متریالی که برای کف بنا نیز استفاده میشوند باید در اوج سادگی بوده و با رنگ سایر المانها سازگار باشد.
جایگاه نور در سبک مینیمال
در این نوع از دکوراسیون سعی بر این است که از نورهای طبیعی استفاده شود. بهعنوانمثال در سبک مینیمال شاهد پنجرههایی نسبتاً بزرگ هستیم و آیتمهای نورپردازی نیز در سادهترین شکل ممکن هستند.
جمعبندی و سخن پایانی
در این مطلب برایتان سبک مینیمال را معرفی کرده و به شرح مختصر به تاریخچه آن پرداختیم. ازآنجاییکه این سبک جزء دکوراسیون ترند محسوب میشود و با استقبال افراد زیادی موجهه است، توصیه میکنیم برای اجرای این نوع از دکوراسیون به نکات عنوانشده دقت کرده و از الگوهایی مشابه پیروی کنید.