Image

استفاده درست از سنگ و چوب در نماسازی مدرن

نمای ساختمان یکی از مهم ترین و بصری ترین اجزای ساختمان است. به همین منظور طراحی آن و همچنین مصالح مورد استفاده در اجرایی کردن آن، بسیار حائز اهمیت است. استفاده از مصالح ترکیبی متضاد مانند نمای ترکیبی سنگ و چوب در نما سازی می تواند جذابیت خاص و ویژه ای به نمای ساختمان ببخشد.یکی از این نما های چشم گیر و زیبا استفاده ترکیبی از سنگ و چوب در نما سازی است.

مراحل طراحی نما های ترکیبی از سنگ و چوب

در ابتدا باید سبک مورد استفاده در نماسازی انتخاب شود. نمای کلاسیک، مدرن و یا ترکیبی . استفاده از سنگ و چوب به صورتترکیبی در نمای ساختمان، می تواند در هر سه سبک بالا را مورد طراحی و اجرا قرار گیرد.

سپس باید ورودی ساختمان را در نمایساختمان طراحی کنید. می توانید ورودی را با استفاده از ترکیب سنگ و چوب اجرا کنید.می توانید از سنگ برای بدنه اصلی ورودی و از چوب برای طراحی سر در ورودی و یا تزئیناتستون ها استفاده کنید.

می توانید با نور پردازی در نمایساختمان  با نمای ترکیبی سنگ و چوب، زیباییمصالح مورد استفاده را چندین برابر کرد.

چوب به دلیل اینکه مصالحی طبیعی است، در کنار گیاهان از جلوه بسیار بالایی برخوردار است. در نما های ترکیبی سنگ و چوب، استفاده از گیاهان در سایه بان های پنجره ها و یا ورودی ساختمان ها می تواند زیبایی خیره کننده ای را ایجاد کند. همچنین در طراحی تراس ها می توانید از گیاهان به منظور زیبا تر ساختن نمای تراس ها در نمای کلی ساختمان ها استفاده کنید.

علت استفاده از ترکیب سنگ و چوب در نمای ساختمان های شهری:

امروزه به دلیل بافت های شهری و محدودیتهای طراحی نمای آپارتمان ها، معمولا نما ها را ساده و تکراری طراحی می کنند. و نمایساختمان ها دید شهری را تکراری و خسته کننده می کند. و هیچ جلوه ی بصری زیبایی درآن مشاهده نمی شود. اما  استفاده از ترکیبسنگ و چوب در نمای ساختمان می تواند در کنار سادگی نما را جذاب و شکیل جلوه دهد.

پنجره های ساختمان ها معمولا باید از مقاومت بالایی برخوردار باشند. از طرفی برای جلوگیری از ورود گرد و غبار و آلودگی درون ساختمان ها بهتر است انها را با محافظ و سایه بان طراحی و اجرا کنند. استفاده از چوب می تواند  قاب و سایه بان زیبایی برای محافظت از پنجره ها ایجاد کند. و همچنین جلوه بصری شهر را زیبا تر جلوه دهد. به همین دلیل است که، امروزه استفاده از نمای سنگ و چوب در کنار هم در ساختمان ها نظر افراد زیادی را به خود جلب کرده است.

در نما های شهری باید مطابق قانون طراحی کرد. به همین دلیل باید نما ها با ساختمان های مجاور کاملا همخوانی داشته باشد. و امروزه معمولا تمامی نما های ساختمان های شهری از مصالح سنگی ساخته شده اند. از ترکیب سنگ و چوب در کنار هم می توانید در کنار پیروی از قانون طراحی نمای شهری، نمای ساختمان را جذاب تر جلوه دهید. استفاده از چوب ها در طراحی اطراف پنجره ها و تزئینات تراس ها و ورودی ساختمان ها، می تواند حس گرمی را به نمای ساختمان شما القا کند.

استفاده از نمای ترکیبی سنگ و چوب در نما سازی

استفاده از نمای سنگی می تواند مقاومتنمای ساختمان را بالا ببرد. همچنین می تواند موجب بالا بردن کیفیت عایق صوتی وحرارتی نمای ساختمان شود. اما استفاده از چوب در نمای ساختمان با داشتن ظرافت بالامی تواند زیبایی نما را افزایش دهد. اما قطعا مقاومت سنگ در برابر عوامل طبیعی ومحیطی بسیار بیشتر از چوب  است.

به همین دلیل نمای ترکیبی سنگ و چوب در نمای ساختمان می تواند ترکیبی از مقاومت در برابر ظرافت باشد. برای استفاده از نمای ترکیبی سنگ و چوب در نمای ساختمان می توانید از سنگ برای پوشش کلی نما استفاده کنید. و از چوب برای اطراف پنجره ها و ورودی ساختمان استفاده کنید.
این ترکیب موجب جذابیت بالا در نمای ساختمان ها می شود. گرمای چوب در کنار شکیل بودن سنگ می تواند نکاه هر بیننده ای را به سمت نمای ساختمان جلب کند.

در اینجا میتوان به ترمووود به عنوان متریالی برای استفاده از نما به دلیل مقاومت در برابر دما و قابلیت ضد آب بودن آن اشاره کرد.

ترمووود چیست ؟  ( چوب ترمو )

از دیرباز برای بشر روشن شد که سوزاندن سطح چوب ، آن را مقاوم‌تر می‌کند و از این روش برای افزایش مقاومت چوب‌هایی که در شرایط آب و هوایی بیرونی قرار داشتند، استفاده شد.
حتی واکینگ ها این روش را در سازه های بیرونی مانند نرده ها استفاده می کردند.
مطالعه علمی فرایند حرارتی چوب اولین بار در سال ۱۹۳۰ درآلمان و پس از آن گسترده ‌ترین و کامل ‌ترین پژوهش‌ها در فنلاند انجام شد.
نتیجه تحقیقات، روشی برای فرایند حرارتی چوب بود که توسط انجمن ترمووود فنلاند ابداع و با نام ترمووود شناخته می‌شود.

انجمن ترمووود فنلاند با همکاری صنایعمحصولات چوبی فنلاند فرایند حرارتی چوب را در مقیاس صنعتی توسعه داد و پس از آن بهصدور مجوز اجرای فرایند ترمووود به اعضا اقدام کرد. ترمووود حاصل فرآیند خشک کردنچوب با حرارت ۳۲۰ درجه سانتی گراد در معرض بخار آب و گردش هوا می‌باشد.

در این فرآیند مغز چوب یا داخلی‌ترین قسمت چوب به دمایی بین ۱۸۵ تا ۲۱۵ درجه سانتی گراد می‌رسد که زمان آن بسته به گونه،ضخامت و رطوبت اولیه چوب متفاوت است.
پس از رسیدن مغز چوب به این دما، دما به مدت ۲ تا ۳ ساعت ثابت می‌ماند. استفاده از بخار در فرآیند ترمووود ساختارشیمیایی چوب را تغییر می‌دهد، در نتیجه رنگ چوب تیره، میزان رطوبت در چوب یکنواخت وعایق حرارتی میشود.
همچنین دمای بالا باعث شکسته شدن زنجیره های سلولزی و تجزیه اسیدها و خروج عمده صمغ چوب می‌شود، در نتیجه محیط برای رشد ریز ارگانیسم‌ها، حشرات، انواع قارچ و کپک ناممکن می‌سازد و چوب در مقابل پوسیدگی مقاوم می گردد.

در فرآیند ترمو، نخست با اعمال گرمای بالا رطوبت چوب به صفر می‌رسد و در آخرین مرحله از فرآیند با تزریق بخار به حدود ۴ تا ۶ درصد می‌رسد. حاصل این رطوبت‌دهی نهایی افزایش مقاومت چوب در برابر تاب برداشتن، تغییر ابعاد و جا به جا شدن است.

مزایای استفاده از ترمووود

  • تراکم بیشتر، مقاومت بیشتر
  • فرایند ترمو به طور متوسط تا ۱۰% تراکمچوب را کاهش میدهد، تراکم چوب رابطه مستقیم با مقاومت آن دارد. البته این نکته شایانذکر است که مقاومت بالاتر بدست آمده در جهت استفاده از چوب ترمو میباشد.
  • دوام بالا در برابر پوسیدگی در انواعشرایط آب و هوایی
  • مقاوم در برابر حمله حشرات، ریز وانواع قارچ و کپک
  • زیبایی بیشتر در اثر یک‌نواختی رنگ درتمام نقاط
  • بافت خالص چوب بدون افزودنیهای شیمیایی
  • عایق حرارتی عالی
  • وزن کم
کلیه حقوق مادی و معنوی برای مجموعه افراش پلاس محفوظ می‌باشد
  • Instagram
  • Whatsapp
  • تماس با ما

facebook instagram pinterest youtube telegram whatsapp aparat

کلیه حقوق مادی و معنوی برای مجموعه افراش پلاس محفوظ می‌باشد